Giv nyt liv til din indretning med disse få tricks

Er dine møbler begyndt at blive kedelige at se på, eller synes du ikke, der er nok spil i farverne i dit hjem? Hvis ikke din boligindretning bringer dig ny energi, så er det måske på tide, at du tager sagen i egen hånd og laver lidt om i hjemmet. Vi har samlet et par gode tips og tricks til dig, der gerne vil have en ny energi i hjemmet. Disse tricks er lette at gå i gang med. Du behøver nemlig ikke krave dybt i pengepungen for at kreere en ny og god stemning i dit hjem.

Start med at rydde op og rydde ud

Hvis du skal have nogle nye ting ind i dit hjem eller blot en ny energi, så kræver det, at noget andet ryger ud. Det betyder, at det første stadie på listen er oprydning og udryddelse. Det er ikke noget, der koster dig nogen penge, tvært i mod kan du tjene penge, hvis du for eksempel har noget tøj, bøger eller møbler, du kan sælge videre.
Så er det bare at gå i alle gemmerne i klædeskabet, i bogreolen og i skabene i køkkenet og på badeværelset. Her må du være kritisk og afgøre med dig selv, hvorvidt en genstand bringer dig glæde eller blot stress, fordi den fylder. Hvis du skal have en god energi i dit hjem, så må alt det, der stresser dig, ud. Aflever det til genbrug, så kan andre få glæde af det.

Indret med nye farver og stilarter

Det næste, du skal gøre, er at overveje, hvilke farver og stilarter, du gerne vil have i dit hjem. Farverne kan sagtens variere fra rum til rum. Det letteste her er at starte med nogle af de farver eller materialer, der allerede er i dit hjem. Hvilke farver kan du bringe ind for at skabe en kontrast til disse farver? Og hvordan kan du flytte rundt på nipsting og møbler, så der nogenlunde er tre til fem farver i ét rum?
Du kan eventuel bringe noget farve ind, hvis du ikke allerede har det, ved at male en af væggene i en anden farve. Men du kan også investere i et nyt møbel. Hvis du mangler inspiration til at finde det rette møbel, kan du læse mere om det på kulturnet.dk.

Bring de små detaljer ind igen

Man kan komme langt i indretningen ved at tilføje små detaljer hist og her. Husk blot, at detaljerne skal bringe dig glæde. De må ikke hobe sig op og blive til stressfaktor. Et godt eksempel på en god detaljer er at bringe nogle flere planter ind i sit hjem. De giver en naturlig stemning, mens de samtidig renser luften.
Du kan også eksperimentere med at lave nogle flotte stilleben på for eksempel dit sofabord. Hvis du ikke endnu har et sofabord, så kan du læse mere om det ved at trykke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *